De Noeverse Bietbent werd in 1992 notarieel opgericht en is voortgekomen uit de voetbalvereniging Wiron te Den Oever (of an Noever, zoals de Wieringers zeggen). De jaarlijkse feestavonden werden er opgeluisterd met muziek en sketches van de spelers zelf en een aantal clubiconen.

 

Nadat Joost Keijzer (zang, toetsen en baspedaal), Siem Buis (zang en sologitaar) en Henk Cornelissen (zang, slaggitaar en tamboerijn) waren uitgevoetbald, richtten ze de Noeverse Bietbent op. Ze hadden elkaar gevonden in een gezamenlijke liefde voor muziek van The Beatles en andere sterren uit de jaren zestig en zeventig, en hebben daarbij veel aandacht voor de samenzang. Henk-Jan Boer kwam erbij als drummer, maar gaf de stokjes na korte tijd over aan Tino Reis (ook bekend als zanger/drummer van Broken Chain) en Hans Bakker kwam erbij als basgitarist (tegenwoordig speelt hij in The Rootz).

 

Na het vertrek van Hans Bakker werd Sjaak van der Lee bassist en werd Andries Roossien de drummer (tevens zanger). Daarmee leek de groep zijn definitieve vorm te hebben gevonden, maar helaas werd Van der Lee in 2003 ziek en kwam hij te overlijden. Zijn plaats werd ingenomen door Henk de Schipper. Sindsdien is de groep niet meer van samenstelling veranderd.

 

De Noeverse Bietbent is ontstaan vanuit een hobby en het speelplezier dient voorop te staan. Er wordt gespeeld tegen een alleszins redelijke onkostenvergoeding. De groep is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid.

Maak een Gratis Website met JouwWeb